Холандският премиер: ЕС е една безсмислица – българи протестират, за да пазят холандските пари, а Брюксел се прави на луд

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Холандският премиер Марк Рюте направи остро критично изказване към ЕС, след фарса, случил се на обсъждането на корупцията в България.

 

“Този съюз става все по-безсмислен и абсурден. Народът на България се е вдигнал на протест срещу корупция, която краде от парите на холандските данъкоплатци. В същото време в Европейския парламент не само не се разследват крадците, но дори им се осигурява “чадър” и закрила. Намирам това за гротеска…” – каза Рюте.

В момента Холандия е сред най-гневните членове на ЕС, защото е страна-донор, която получава от съюза по-малко, отколкото дава. Тя е твърдо за това “върховенството на закона” да бъде критерий при усвояването не само на еврофондовете, но и на новите фондове за възстановяване от корона-вируса.

Насреща и са предимно корумпирани правителства от Източна Европа, които искат да продължат “усвояването”.

“Тук ако заместник-министър си построи имение с евро-пари, ще е в затвора на третия ден. В България се случва някакво бутафорно разследване, а прокуратурата се явава сценарист и изпълнител на сюжета. Обикновените българи очевидно също не приемат това, и са на улиците вече трети месец. Те разчитат на подкрепа от Брюксел, но от там получават само процедурни трикове и мълчание. Брюксел се прави на луд…” – добави премиерът.

Точно понастоящем в Европарламента се готви резолюция срещу корупцията в България. Но тя е засипана с толкова много предложения за поправки, които фактически ще премахнат обвиненията в корупция, а други ще я размият – например като въвлекат и президента в скандала, или обявят, че протестите са платени от Васил Божков.

“Очевидно накрая нищо няма да излезе. Брюксел е безсмислена бюрокрация. Губим си времето, най-добре изобщо да спрем парите…” – констатира Рюте.

 

4udoslav

Източник: https://write.as/4udoslav/kholandskiiat-premier-es-e-edna-bezsmislitsa-b-lgari-protestirat-za-da-paziat

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар