Хонорарите в СУ “Кл. Охридски” са изплатени според закона – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Допълнителните възнаграждения, които са изплатени на служителите в Софийския университет “Климент Охридски”, са според закона. Това се казва в позиция от СУ “Кл. Охридски”.

Начислените и изплатените допълнителни възнаграждения съответстват на вътрешните нормативни актове. Нормативните документи на Софийския университет следва да бъдат конкретизирани и допълнени с оглед осигуряване на съответствие с приложимата нормативна уредба, пише в документа, изпратен до медиите.

Образователният министър Красимир Вълчев с писма от МОН № 04-01-409 от 07.12.2017 г. и № 04-01-409 от 22.12.2017 г. информира, че платените хонорари са според вътрешните нормативни актове.
Нормативните документи на Софийския университет следва да бъдат конкретизирани и допълнени за осигуряване на съответствие с приложимата нормативна уредба.

Установените пропуски и грешки при изплащането на допълнителни възнаграждения представляват по-малко от 1/100 от 1 % от изплатените възнаграждения, се казва в позицията.

От най-старото висше учебно заведение в страната започват актуализиране на Вътрешните правила за работна заплата и длъжностните характеристики, в съответствие с препоръките на МОН. В тях се съдържат обективни критерии за оценка на изпълнението на работата.

Припомняме, на 19 юли 2-17 г. стана ясно, че разликите в отчета на Софийския университет “Св. Климент Охридски” възлизат на милиони левове.

“Има несъответствие на данните, които се посочват в отчета, баланса и оборота на СУ с обобщените данни на останалите факултети”, обясни тогава председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

Тогава одиторите дадоха 6-месечен срок за изправяне на нередностите. Според финансовите инспектори, годишният финансов отчет не дава вярна и честна представа за финансово състояние и имущество на Софийския университет към 31 декември 2016 г.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар