ХОРАТА ИСКАТ РАБОТА В БЪЛГАРИЯ! РАЗБРА ЛИ, МУТРО?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Долни Цибър – селото, което иска да работи.


Хората от монтанското село Долни Цибър изпратиха писмо до премиера с искане за помощ, но не социална, а… за да увеличат обработваемата земя и да разкрият нови работни места.

В селото живеят около 1300 души, повечето от които – роми. Долни Цибър обаче е известно и с големия брой висшисти на глава от населението – над 60. В момента имат и 31 студенти. Миналата година хората от селото са произвели тонове зеленчуци, част от които са раздали на съселяните си, както и на детската градина.

Тогава са обработвали 40 дка. Тази година искат да обработят 70 дка. Общината вече е гласувала отпускането на 70 хил. лв., за да може работата да започне, но имат нужда и от помощ от държавата, разказва кметът Камен Димитров.
Настояваме да може Министерството на труда и социалната политика да отпуска бройки за заетост, за да могат хората в селото да работят, каза Димитров.

Миналата година доказахме, че хората в селото могат да работят, че от циганин става земеделец, посочи той.
В селото има 400 регистрирани безработни. Те не искат социални помощи, а работа, дори на четири часа, защото имат деца, искат да ги изучат, каза кметът.

Хората в Долни Цибър са много единни и държат да се развиват, каза още той. На миналите избори нито един от тях не е гласувал като знак на протест – не може да се сещат за нас само по избори, възмути се Димитров. „Ние сме хора, български граждани, искаме да сме равноправни, да има работа за всеки“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар