Хората, които не се интересуват от околната среда, са по-малко емоционални

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проучване на Мичиганския университет установи, че хората, върху които изображения на щети, нанесени на околната среда не оказват влияние, са по-малко емоционални и емпатични като цяло, съобщи електронното издание „МедикълЕкспрес“.

В поредица от онлайн експерименти в САЩ дипломантът Логан Бикел и професорът по психология Стефани Престън изследват емоционалните реакции на повече от 600 души в различни ситуации.Те установят, че хората, които не се притесняват, когато гледат снимки на увреждане на околната среда – например петролни разливи, горящи в залив, не се чувстват зле и от други снимки, включително плачещи бебета, бедстващи, ранени спортисти, ранени войници и дори мухлясала храна.


Резултатите от проучването предполагат, че липсата на загриженост за околната среда у някои хора може да не свързана с политически убеждения или да отразява специфична незаинтересованост към околната среда. Вместо това тя е характерна за по-широката им емоционална палитра, казва Престън.

Като се има предвид, че усещането ни за риск и решенията ни се ръководят силно от емоциите, по-безстрастните хора са по-малко склонни да отделят ресурси за тази бавно нарастваща криза„, каза тя.

Резултатите от изследването са публикувани в списание „Eмоушън“.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар