Пенсионер

Хората подведени с новите пенсии

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хиляди хора останаха подведени от управляващите за размера на новите пенсии. След като беше казано, че пенсиите ще нараснат с 10% от 1 юли, а някои обясняваха, че увеличението е с 26%, сега хората получават парите си и виждат, че взимат с около 9% повече, а за някои повишението е дори само с 6 на сто.

Причината за това е гласуваната от парламента схема за вдигане на пенсиите, която беше предложена от правителството в оставка на Кирил Петков.

Индексирането на пенсиите с 10% се отнася не за цялата получавана досега сума, а само за действителния размер на пенсиите. И към така полученият нов размер на пенсиите се прибавят взиманите досега добавки, които от 1 юли стават част от основната пенсия.

Например през юни човек е получил пенсия за стаж и възраст в размер на 568,23 лв., “ковид” добавка от 60 лв. и още една добавка от 11,85 лв., така че общата сума да не е по-малка спрямо декември миналата година, или общо 640,08 лв. От 1 юли основната му пенсия се увеличава с 10% до 625,05 лв., и към нея се прибавят добавките от 60 лв. и 11,85 лв., което прави общо 696,90 лв. Така увеличението на общия размер на получаваната сума е с 8,9%.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар