Хора на Борисов „заграбват” парка на Рехабилитацията в „Овча купел” в София

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Софиянски не успя да превърне парка на Националната специализирана болница по физикална терапия и рехабилитация в София в спацентър, но Борисов е на път да го направи.

За целта вече се подготвя смяната на сегашния директор на лечебното заведение д-р Йордан Иванчев.
Той ще бъде заменен от Антон Живков, който по непотвърдена информация няма завършена специалност Здравен мениджмънт.

Като принципал Министерство на здравеопазването, представлявано от кабинета на  Борисов, вече е разпоредило на д-р Иванчев имотите на болницата да бъдат прехвърлени към Софийска община, като по този начин ще станат частна собственост.

Така след 5 години зелената част на лечебното заведение ще бъде превърнат в спа и уелнес център.
Парадокс е, че то е изградено с дарения, а сега вероятно ще стане частна собственост.

Освен това именно в Националната специализирана болница по физикална терапия като наследник на Института по физиотерапия и рехабилитация са разработени всички методи на лечение с минералните води.

Така, именно тук, през 1933 г. се поставят основите на балнеолечението и климатологията.
„Не мога да подпиша документите за прехвърляне, тъй като болницата има няколко задължения от порядъка на 50-60 000 лв. Ако подпиша, наказанието е до 5 г. В  търговския регистър вече има подадени документи за моята смяна. Името, което е посочено, е Антон Живков”, обясни пред Фрогнюз д-р Иванчев.

Освен че ще бъде присвоен минералният извор, ръка ще бъде сложена и на единствената в България лаборатория за изследване на минерални, изворни и трапезни води, която отговаря на всички европейски и световни стандарти и изготвя балнеологични оценки за МЗ и РЗИ.

Въпреки че болницата е предпочитана за лечение от цяла България, и че получи съвсем наскоро най-високата оценка за акредитация, д-р Иванчев ще бъде сменен. Причината за това не е оповестена. Най-вероятно отстраняването му е заради несъгласието му с готвеното бъдеще на лечебното заведение, а именно – превръщането му в спа център. „Минералната вода в болницата не е подходяща за релакс, тя има лечебни свойства, които могат да се окажат противопоказни за здрави хора”, обясняват медици.

За готвените злоупотреби граждани са сигнализирали президентската институция.
Подобрения и положителни дейности в НСБФТР от ръководството за периода 2017 – 2018
В болница НСБФТР през периода 2017 – 2108 с ИД д-р Йордан Иванчев и създадения от него  екип, са постигнати положителни действия в множество основни направления:
·        Оптимизация на разходите и увеличение на заплащането към персонала.
·        Комуникативен ръководител, в постоянен контакт с пациенти и персонал. За всеки отделя време и внимание, да го изслуша и да помогне.
·        Осъществяване и постоянен мотивационен контрол с дейности за сплотяване на колектива.
·        Подобряване на условията на труд и профилактика на предвидимите усложнения към всички сектори и отделения в болницата – секториАдминистрация,  Специализирана Лаборатория и Приемно отделение, отделения Кинезитерапия, Физиотерапия, Термотерапия, Трудотерапия, Лечебен Минерален плаж, битови условия за пациенти.
·        Изработен и предложен план за подобряване на парковата част и възстановяване на старата Балнеолечебница, като към момента няма отговор от Министерството на Здравеопазването.
Всичко това води до по-голямо удобство, респективно увеличаванекачеството и броя на обслужените пациенти и съответно по-голямо удобство за работа на персонала.

Източник: Frog News

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар