Хотелиери вече 3 месеца чакат пари за настанените до май бежанци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хотелиери излизат на протест заради неизплатени суми към тях за настаняване на украински бежанци през месеците април и май по Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила у нас, вследствие на войната в Украйна, съобщи БНР.

Министерството на туризма не е извършило плащане към тях за последните два месеца. Това забавяне на плащанията поставя хотелиерите от Бургаско в изключително затруднено финансово положение в хода на сезона, оплакаха се представители на бранша.

„Свърши се, не само търпението, свършиха и парите, което е много важно особено за колегите, които решиха да продължат програмата с 10 и 15 лева. При тях се оказа много критично, защото действително по първата програма част от сумите, които бяха задържани за месец март и април, въобще не се платени. Няма ги средствата за месец май, а отделно влизаме в програмата за месец юни. Действително голяма част от колегите изпитват сериозни трудности и ние сме притеснени“, заяви пред БГНЕС хотелиерът Радостин Дачев.

От туристическото ведомство, неофициално обясниха за „Сега“, че има забавяне в обработването на документите.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар