Хотелиери: Да ни затворят всички до един, но да има компенсации! – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един най-силно засегнатите от локдауна бизнеси е този на хотелиери и ресторантьори. Той вече буквално изправя пред фалит обекти и фирми. Този бранш досега по никакъв начин не беше компенсиран, коментира Георги Щерев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  

След като вече затвориха и ресторантите в хотелите и СПА центровете, самите хотели също хлопнаха врати. Масово и трайно напуска персонал.  

“Най-големият проблем обаче остава сериозната неяснота – за сроковете на блокирана дейност”, казва Георги Щерев. 

По думите му зимният “прозорец”, през който хранителните пунктове в туристическите обекти работеха, донякъде запази бизнеса.  

“И нямаше нито един болен!” – изтъква той. За хотелиерския отрасъл липсата на всякакво обезщетение е съсипващо. Загубите са огромни, но точни разчети не са правени, тъй като са в много обширни параметри, описва Георги Щерев. 

Изходът от патовата ситуация е – да ни затворят всички до един, но да има компенсации и точни правила на играта.

“Ще се подчиним на държавната забрана за дейност, разбираме, че целта е опазване на живота и здравето на хората, но искаме яснота и перспектива за точни срокове”, настоя пред “Радио Пловдив” браншовият председател на хотелиерско-ресторантьорската асоциация.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар