Хранилката на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако някой в нашата клета, опоскана и проядена от корупция държава все още се чуди как след поредицата титанични скандали Борисов и шайката му продължават да оцеляват на избори, време е да престане.

И да проумее простичката истина за огромните възможности на държавната хранилка, която бившият Вожд от Банкя и партията му ГЕРБ винаги са осребрявали в своя полза. И така повече от 12 години, включително и в битието му на столичен кмет. На дългогодишния ни управник, докарал народа до просешка тояга, при това в условията на еврочленство, отговаря колоритното определение „хитър като среден селянин“. А управлението му е нагледен пример за успешното практическо прилагане на известната максима „Което не става с пари, става с много пари“.

Примерите са много и красноречиви. Със сигурност не по морално-естетически съображения, а с дълбоко финикийски аргументи, продължава да гласува за Баце и кликата му чиновническата армия на държавно и местно ниво. Това е т.нар. основно ядро на ГЕРБ – с актуализираните всяка година заплати и гарантирани ДМС-та на фона на всеобщата бедност и умираща от глад пенсионерска маса. Кранчето за администрацията не секна дори и във времена на невиждана криза в резултат на КОВИД-пандемията и източените от ГЕРБ милиарди – уж в помощ на бизнеса и хората. Разбираемо е защо тази гвардия брани статуквото, осигурило й охолен живот от обществената софра.

Не вярвайте на признанието на Борисов, че бил прост. Да, глупостите, които ръси, и поведението му пред обществото надминават и простотиите на Бай Ганьо. Но дори Макиавели би замлъкнал пред хитрите му задкулисни ходове за оцеляване. Така той овреме прозря, че съдържанието на чекмеджето и мацките в спалнята му ще сринат неговия рейтинг и превантивно окопа властта си в държавните учреждения и дружества. Първо направи рокади в бордовете, поставяйки свои пажове, които имат задачата да продължат с грабежите и да саботират следващите управляващи. Нима тогава е чудно, че още преди 20 месеца, в разгара на пандемията, Вождът от Банкя е уредил тихомълком държавни началници с космически заплати!?

Хранилката на ГЕРБ уби свободното слово в България. Застраши и българската демокрация.

автор:Ростислава Иванова

duma.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар