Христо Бисеров невинен и на трета инстанция

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди оправдателната присъда на Христо Бисеров по всички повдигнати обвинения срещу него. След 2-годишно разследване той се наложи да отговаря по три обвинения – за неплатени данъци, за укриване на налози в размер на 19 000 лева и недеклариране на сделки с валутни ценности и 700 000 лева, депозирани в швейцарски банки.

Според ВКС липсват доказателства, че Бисеров е титуляр на сметката, от която е направен паричен превод от една банка в друга, съответно, че преведените средства са негов доход, подлежащ на данъчно облагане, предаде Нова ТВ.

На предните две инстанции бившият зам.-председател на Народното събрание беше напълно оправдан поради липса на доказателства. Разследването срещу Христо Бисеров стартира още през 2013 г. с обвинения за данъчни измами и пране на пари. Освен него прокурорите подгониха и доведеният му син Ивайло Главинков.

Двамата поискаха съдът да прекрати проточилото се разследване на прокурорите и да внесе обвиненията в съда. Впоследствие се оказа, че Софийската градска прокуратура е прекратила работа по обвинението в пране на пари.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар