Христо Иванов: Борисов ми се обади и възобновихме диалога, Пеевски прави опит за шантаж

Христо Иванов: Борисов ми се обади и възобновихме диалога, Пеевски прави опит за шантаж

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на “Демократична България” Христо Иванов потвърди, че преговорите с ГЕРБ-СДС ще продължат и отправи предупреждение към ДПС, че никоя партия не е абонирана за управлението на страната. Той съобщи, че днес му се е обадил председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Днес Борисов ми се обади и възобновихме диалога. Ние ще разговаряме. Ще преговаряме. Готови сме да преговаряме по по-добри идеи”, каза в предаването “Панорама” по БНТ Иванов по повод меморандума и ротацията. Той уточни, че го съобщава по молба на Борисов.

“Сега въпросът е не само да повторим формулата, но да надградим със следващия етап от целите, които сме си поставили – продължение на съдебната реформа и попълването на регулаторите с изтекъл мандат. Искаме преди да се случи ротацията да получим ясен ангажимент, че следващите 9 месеца ще бъдат не само съществуване на това правителство, а продължаване на курса към реформи”, обясни той за предложения на ГЕРБ меморандум.

“Целта е мнозинството, при всичките разделения и сложности между нас – единственото нещо, което може да ни задържи заедно, това са ясните приоритети”, добави Иванов.

По думите му не ставало въпрос за подялба между двете формации ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на регулатори и постове, а за това кой ще носи отговорност. Иначе можело да бъдат избирани и хора, предложени от други партии и НПО, но категорично политически необвързани. “Не са изключени номинации и на други партии или на организации извън парламента. Въпросът е да е ясно кой зад кого застава”, обясни Иванов.

Всички спекулации за парцелиране идват от лагера на нашите партньори, ГЕРБ и ДПС държат регулаторите в момента, каза в същото време Иванов.

“И изведнъж г-н Пеевски се самовзривява, защото неговият дял не просто няма да бъде гарантиран, ще се случи по друг начин, няма да има гарантиран пай. Затова е това изригване. Този тип политическо поведение трябва да бъде прекратено. В дълбочина представлява опит за шантаж”, каза той по повод атаката на лидера на ПГ на ДПС.

По-рано в парламента двамата политици размениха нелицеприятни реплики. “Моя приятел Христо понечи, обърна държавата на един голям телевизор, реши да го глътне и се задави”, обвини Пеевски и нарече Иванов “малката бъбрива Шехерезада”, която подвеждала останалите в сглобката. Като”поведение на дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори” пък определи държанието му самият Христо Иванов.

Иванов добави пред БНТ, че освен “всички пошлости”, които казал Пеевски, е изрекъл много важно изречение: “Без ДПС не може да има управление”. И даде да се разбере, че в ДПС не трябва да си мислят, че са абонирани за управлението на страната и имат право да получават пай и сделки без отчетност.

Лидерът на ДБ коментира и твърдението на Пеевски, че е лобирал Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд да стане главен прокурор. Христов Иванов призна, че много би се радвал юристът да заеме поста. “Аз по-голяма реклама за това не мога да си представя, надявам се той да се съгласи”, коментира той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар