Христо Иванов: Виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Христо Иванов: Виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата

стоп кадър/бТВ – архив

“Успех на следващите избори е да намерим онази формула на участие, която да ни позволи да излъчим силно демократично реформаторски управление. Виждаме, че в политиката няма вакуум, т.е. ако не можем да наложим такова управление с такъв дневен ред, властта отива другаде”. Това заяви Христо Иванов минути преди старта на националната среща на ДСБ, на която те ще решат искат или не ДБ да се явят заедно с “Продължаваме промяната” на предстоящите избори.Не листите, а политическата посока ще бъдат определящи, смята Христо Иванов.


Относно заявката на ген. Атанасов, че целта на ДБ и ПП е да се явят заедно на изборите и да вземат първия мандат, Иванов коментира: Не е въпросът на формациите да им стигнат силите, а гражданите да пожелаят. Самите обстоятелства са най-големият аргумент. И ние, и гражданите виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата, че страната все повече губи посока.

Иванов обясни и че страната ни трябва да приеме промени в кодекса на застраховането, които да отговарят на очакванията на ЕС. “България не го прави заради интересите на Алексей Петров. И виждаме пак същият модел на обвързаности и зависимости в една толкова важна крачка”, обясни Иванов, цитиран от “24 часа”. Имало готови текстове в Министерството на финансите, които обаче не могат да влязат и да бъдат приети от парламента.

Относно обвиненията на Бойко Борисов, че не е бил в залата по време на дискусията за закона за съдебната власт и че кабинетът “Петков” се е обогатил от продажбата на оръжия за войната в Украйна, Иванов обясни, че не е бил в залата, защото е бил на среща за еврозоната и че ГЕРБ са провалили кворума. А за оръжията заяви: “Нашата цел винаги е била да има една независима прокуратурата, която да може да проверява подобни твърдения, и ако някой по подобен начин се е обогатил, това да се докаже, а не просто да се твърди във въздуха”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар