Христо Иванов допусна преговори с БСП за кабинет с третия мандат

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов допусна преговори за съставяне на правителство с третия мандат дори БСП – нещо, което до този момент коалицията отхвърляше като невъзможно заради десните си избиратели. 

“Ние ще трябва да направим отстъпки, и всички останали ще трябва да направят отстъпки, но нашият призив е да седнем и да изработим цялостната формула за правителство с третия мандат”, заяви той предаването “Неделя 150” на БНР.

“Призивът ни е да седнем и да изработим цялостната формула на правителство. За да няма избори сега, понеже този парламент не можа да роди пълноценно политическо управление и ние трябва да намерим някакъв заместител, който да ни спаси от това да хвърлим страната към избори, затова предлагаме правителство за 6-8 месеца. Единственият ни твърд призив е да има равноправни професионални преговори”, подчерта лидерът на “Да, България”.

Иванов категорично подчерта, че ГЕРБ и ДПС не трябва да се включват не само в преговорите, но и споразумението за бъдещото правителство да бъде така конструирано, че да не допуска тяхното влияние върху работата на това управление, защото то може да бъде избрано с 60 гласа, но може да бъде свалено със 120.

Съдебната реформа е ключова, посочи Христо Иванов.

Според него трябва да се спре да се говори за партии на протеста, а да се говори за хора, които са били на протестите и знаят какво е изкарало хората на улиците:

“Хората искат публична и отчетна власт, упражнявана по прозрачен начин пред тях”.

Той беше категоричен, че всеки, който иска да получи подкрепата на ДБ, ще бъде питан какви хора предлага.

“Борисов и Гешев са били част от укривателството на това престъпление, защото това, което видяхме на записа, е престъпление. … Бойко Борисов се скри от парламента и не стана депутат, за да не понася отговорност. Утре ще внесем искане да бъде изслушан в Народното събрание и Иван Гешев”, каза той за показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година.

По думите му част от това престъпление е и потъпкването на достойнството на българската полиция, която е един от символите на републиката:

“Това престъпление включва политическите поръчители. … Сега и Младен Маринов и Христо Терзийски (министри на вътрешните работи от ГЕРБ – б.р.) са депутати, осигурен им е депутатски имунитет, за да не бъде възможно да им се търси отговорност. Истинските поръчители и укриватели на това тежко престъпление са Борисов и Гешев”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар