Христо Иванов: Единодушно! Няма да подкрепим кабинета на ИТН

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С абсолютно единодушие взехме решение да не подкрепим кабинета на “Има такъв народ”. Това заяви председателят на парламентарната група на “Демократична България”.

„Излизаме от заседание на парламентарната ни група, което завърши нормалния цикъл на вземане на решение в нашата коалиция. Единодушно решихме, че не можем да подкрепим предложението на „Има такъв народ” за състав на Министерски съвет”, заяви на брифинг Христо Иванов от „Демократична България”.

Той припомни, че от ИТН не са поели ясен ангажимент за отстраняването на Иван Гешев, за борба с корупцията, за реформата в администрацията, за превъоръжаване на армията ни, за присъединяването към еврозоната и други важни точки.

Този състав на Министерски съвет е най-слабият в демократичната ни история, припомни Христо Иванов.

Като мотив той посочи, че това не е правителството на промяната, което са искали.

С абсолютно единодушие беше взето, че ние не можем да подкрепим предложението. Аргументите са свързани с множество фактори. На първо място искаме да припомним, че се явихме на изборите и на 4 април и на 11 юни, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната, което има програмата, капацитета и личния състав да промени България. Ние не можем да допуснем да предадем нашите избиратели, които протестираха, като подкрепим правителство, което не можем да наречем на промяната, на едно мнозинство, което открито се декларира като плаващо”, обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов на брифинг пред медиите в парламента.

“Не може сам да си определяш състава на Министерски съвет, при положение, че имаш 65 гласа. И не става дума за порции”, добави Иванов.

Той призова партиите да започнат нови разговори. Третият мандат е кризисен и той трябва да даде перспектива за развитие на България за следващите до 8 месеца. Не трябва да хвърляме страната ни в хаос на политическата несигурност. Този нов кабинет трябва да преведе страната през новата вълна на коронавируса и икономическата криза. За това това правителство трябва да бъде от експерти
с доказана възможност.

Така ще се изпълни задачата за приемане на бюджет и преизчисляване на пенсиите. За това е нужно и писмено споразумение, посочи Христо Иванов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар