Христо Иванов заподозря тест на общественото мнение за коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС

Христо Иванов заподозря тест на общественото мнение за коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Промените в Изборния кодекс се оказаха най-важното нещо, ние се отбраняваме. Ние отбраняваме правата на гражданите, които никой не може да ги изкара, докара и т.н. Тези хора излизат, защото си бранят правата“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в „Панорама“.

По думите му това става винаги, когато по този начин се отнемат права. Според Иванов не става въпрос само за изборните правила, а се тества общественото мнение за сформиране на коалиция между трите партии, които първо са избрали председател на парламента и сега заедно се опитват да прекроят целия изборен процес – по думите му ГЕРБ, БСП и ДПС.БСП гласуват всички идиотщини на ГЕРБ, които те са внесли между първо и второ четене в нарушение на правилника, заяви Иванов.


Според него и ДПС отбраняват този подход на среднощно прекрояване на Изборния кодекс.

„Тези хора гледаха и са шокирани от това нещо, от това представление и демонстрация на сила“, коментира съпредседателят на „Демократична България“.

„Бойко Борисов, той също искал други машини, ама гласува за връщане на хартията. И за превръщане на тия машини в принтери, които той е купил, ама Мадуро бил виновен. Той иначе искал диалог„, заяви Христо Иванов.

Допълни, че в парламента е имало усилие за успокоение на тона, за връщане към спазване на процедурата, независимо кой ще остане в опозиция, но всичко това с един ритник е било счупено в нощта, когато са се гласували изборните правила в нарушение с правилника.

Иванов изрази надежда разумът да се възцари и да започне сериозен разговор, да се направи комисия, която публично да започне този разговор.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар