Христо Иванов: ИТН дестабилизират конституционния ред, а ГЕРБ се възползват

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Има такъв народ” дестабилизират конституционния ред в страната и от това се възползват именно ГЕРБ. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в кулоарите на парламента.

“ИТН напуснаха и парламентът трябваше да бърше кашата, която те забъркаха”, коментира Иванов.

“Това, което се видя, е че “Има такъв народ” създават хаос, ГЕРБ се опитват да го играят реда в хаоса. Възползвайки се от тяхното отсъствие в зала, се опитаха да провалят решението, за което преди това се бяхме разбрали на Председателски съвет”, допълни той.

По думите му какво ще се случи с третия мандат – зависи изцяло от “Има такъв народ”.

От тяхното поведение ще зависи дали те искат да тласнат страната отново към избори”, добави той.

“Ние не сме длъжни да инвестираме доверие в хора, които досега не сме виждали, защото това е доверие, което избирателите са ни дали”, категоричен бе Иванов и добави, че “Демократична България” не се страхува от избори.

Превърнахме в обидни думи споразумение, разговор. Нужно е съчетание от хора, които имат поне някакъв опит и биография”, каза още Христо Иванов.

Ние говорим с всички, не сме казали, че не разговаряме с партиите, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента. Той беше попитан дали биха участвали в разговори, ако имат покана, с партиите, които заявиха, че не искат подкрепа нито от ГЕРБ, нито от ДПС.

Карадайъ припомни вчерашната декларация от парламентарната трибуна, в която призова за съдържателен диалог и се обърна към всички партии да са на висотата на своята отговорност. Защото с анти-ДПС риторика не могат да прикриват своята политическа немощ, нито здравната, икономическата, социалната, политическата криза ще бъдат решени, категоричен е председателят на партията. Така че ние призоваваме за съдържателен диалог, подчерта Карадайъ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар