Христо Иванов: ИТН показа, че няма капацитет да управлява

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не знам какво ще се случи утре в Народното събрание, чакам да видя сценаристите какво са подготвили и какво са измислили.

Нека утре да разберем какви заявления са подадени и как се представя председателката на парламента госпожа Митева хода на събитията оттук нататък. Намираме се в едно наистина поле, което Конституцията не е предвидила. Политическа сила, която се е явила на избори, но се оказва, че няма капацитетът да управлява, сблъсква се с реалността, че не може да изобретиш демокрацията, не може да изобретиш парламентаризма, по своя идея има си логика на процесите, която трябва да се следва и когато тръгнеш срещу тази логика, просто защото ти си най великия, се получава ето този зрелищен разпад.

Така в “Лице в лице” по бТВ Христо Иванов коментира изявлението на Слави Трифонов, че утре “Има такъв народ” няма да представи за гласуване проектокабинета си в парламента.

 

 

Тези хора са на път, както казва Тошко, да спечелят още едно дело срещу Конституционни съд, тоест да да опитат, шегувам се, разбира се. Възможна е юридическа конструкция, но те бъркат това, че са антисистемни с това, че са изобщо против институциите и против нормалната политическа логика на парламентаризма, и мисля, че всички трябва много сериозно да се замислим като общество за това докъде можем да стигнем по този път, каза още Христо Иванов.

Нито имаше реален диалог с ИТН, насочен към постигане на някакви решения, нито се чуха нашите аргументи, а ние казахме, че ние няма да подкрепим плаващи мнозинства. Някои смятаха, че Петър Илиев трябва да е задължително там, в кабинета. Ние предложихме ясно споразумение, а те ни предложиха една купчина хора. ИТН иска с 65 гласа да получи с пълна свобода на действие, те искат да управляват с хора, които са смесица между бушон и поставени лица, а това е рецепта за тежка корупция , допълни Христо Иванов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар