Христо Иванов от трибуната: Аз няма да съм министър, да дадем път на новото (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече можем да говорим за надежда, сега когато свършва година, това ще е добро начало на нашата работа – надеждата. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на откриването на първото заседание на 47-ото Народно събрание.

В името на надеждата той призова партиите да направят крачка встрани от обичайното и да дадат път на новото. Като пример за това той посочи своето решение да не бъде министър и призова колегите си с опит да отстъпят място.

Според него България има пред себе си огромни основания за надежда заради промените, които се случиха, заради това, че се намираме в тежка комбинация на здрава и икономическа криза, но отвъд тях с нужната амбиция и визия може да се съкрати силно онзи път, който ни е отделял от развитите общества.

„Ние ще се придържаме към това, че всяка власт трябва да осъзнава своите ограничения. Вярата във фискалния разум и сдържаност ще е много важна в период на трансформация преди да направим скок напред. Ние вярваме в институциите, в процедурите в паметта в ценностите и идеологията, която тръгва от отрицанието на тоталитарния режим“, посочи още той.

Като приоритети на ДБ Иванов открои реформата в правосъдната система, въвеждането на електронното правителство, българите в чужбина, защита на геополитическата ориентация към ЕС и НАТО.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар