Христо Иванов представи лицата в Движение „Да, България“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият правосъден министър Христо Иванов представи Учредителната декларация на партия Движение “Да, България”. Движението има амбицията да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. А целта, която си поставя, е максимално широк антикорупционен фронт, който да обединява не само политически партии и лица, но и граждански структури, предаде Дарик.

В списъка с членове на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия Движение “Да, България” присъстват юристи, икономисти, IT специалисти, хора на изкуството и лица от “Протестна мрежа”.

По никакъв начин няма да убеждаваме никого, че не сме партия на една или друга активна гражданска група”, обясни Христо Иванов: “Тази партия е партия на осъзнаването в тези граждански среди, включително “Протестна мрежа”, но не само. Факт е, че без пренасянето на тези битки и каузи на парламентарен терен, ние не бихме могли да постигнем истинската промяна, която целим – това е скъсването с корупционния модел”, подчерта той.

Макар и все още нерегистрирана, новата партия има и друга цел. “Имаме амбиция да се регистрираме и да участваме в изборите”, каза Иванов.

На въпрос какви ще бъдат отношенията на новата формация с ДСБ, Христо Иванов обясни: “Имаме отношения, които на този етап бих могъл да нарека приятелски. Свързва ни страшно много общо взаимодействие и общ опит, конкретни лица”.

Запитан дали е възможно обединение на двете десни формации, той отговори: “Общ десен проект не е нещото, което аз мога да коментирам – пълното му название е Общ десен проект на Радан Кънев, трябва да питате него. Вярното е само половината – това е нов проект”.

Учредителното събрание на Движение “Да, България” се предвижда за началото на януари.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар