Христо Иванов: Притеснява ни, че бюджетът е конструиран, очаквайки средства от плана за възстановяване

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Със сигурност ще участваме сериозно в дискусията по предложената актуализация на бюджета, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов след КСНС. Притеснява ни, че бюджетът е конструиран, очаквайки средства от плана за възстановяване, тъй като политическата перспектива за неговото влизане в действие е неясна, уточни той.

Иванов посочи, че на заседанието на КСНС е била обсъдена цялата система от кризи, с които се сблъсква Блъгария, а констатацията е била, че окончателно решение по въпроса за необходимата актуализация за бюджета ще бъде взето в парламента. Това беше информативна дискусия и сме благодарни на президента, че ни събра, посочи съпредседателят на ДБ. Той уточни, че тяхната парламентарна група утре се събира и ще вземе решение.

Била е обсъдена и мигрантската криза и по думите му това е криза, която тепърва започва да се разива. За коронавируса Иванов коментира, че очевидно България навлиза в нова вълна и трябва да се мобилиза цялата мощ на държавата да се отговори адекватно на тази ситуация по възможно най-ефективния и щадящ за всички начин. Той изрази волята на ДБ да направят всичко за подкрепата на българските здравни работници на първа линия.

Попитан за третия мандат, Христо Иванов отговори, че ДБ съзнава, че страната има нужда от управление и че единственият шанс за това е около третия мандат. Ако ИТН не си променят позицията за неучастие и неподкрепа на правителство в третия мандат, тази хипотеза отпада, парламентарната аритметика е много ясна, без ИТН такъв разговор няма смисъл да се води, коментира той. Ако те си променят позицията, е важно да се започнат предварителни разговори за намиране на формула, която може да ни позволи да оползотворим третия мандат, посочи Иванов. Такава формула е възможно да се намери, затова призивът ни е за преговори преди това, каза той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар