Христо Иванов се предложи за премиер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов е готов да бъде министър-председател след 11 юли. В интервю пред „Свободна Европа“ ,той бе попитан няколко пъти може ли поеме премиерска отговорност.

Иванов обясни, че е поставял някои от най-тежките въпроси в българската политика и то така, че да я променят. На финала, след като отново бе попитан за премиерския пост, добави: „Естествено, че мога да поема отговорността да си довърша работата до резултат и ще направя всичко необходимо за това – България да се освободи от това потресаващо положение. Правосъдният суверенитет е де факто замразен от Европейския съюз и Съединените американски щати. Това е абсолютен срив на българската държавност.

Готов съм да направя всичко необходимо, включително и да поема тази отговорност. Но има други решения по отношение на този пост. Това е инструментарен въпрос. Това, което аз ви казвам, е, че съм готов да си нося политическата отговорност до резултат“.

Иванов заяви още, че ДБ се е опитвала да разговаря с  „Има такъв народ“ за програми в предишните седмици. Но контакт със Слави Трифонов не бил установен. Относно бъдещ диалог с БСП и ДПС той каза, че по теми като конституционните промени, за които са необходими широки мнозинства, е готов да разговаря с всички.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар