Христо Иванов се разграничи от кандидата си: Посланията на г-н Панов са си негови! – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Посланията на господин Панов са си негови. Господин Радев има за какво да бъде критикуван, макар че той застана на правилната страна на историята по отношение на съдебната реформа. Но той пропусна да заеме позиция по отношение на избора на Иван Гешев. Ние от ДБ се борим за тази кауза от десетилетие, сега мнозинството разбира, че без промяна на прокуратурата не може. Много хора трябваше да разберат нещата, често пъти по трудния начин.“

Така Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“ коментира думите на кандидата за президент Лозан Панов, че държавният глава Румен Радев е „фалшив герой“.

Лозан Панов бе издигнат за кандидат от инициативен комитет, но ДБ го подкрепя.

„Господин Панов на поста председател на Върховния касационен съд беше от малцината институционални говорители на демократичната общност и беше естествено да получи нашата подкрепа.

Освен това той е независим, излъчен е от хора, които са независими. В неговия инициативен комитет няма нито една партийна креатура. И още нещо – той е магистрат, по закон е деполитизиран. Ние ще се отнесем с уважение към неговата независимост по време на кампанията“, каза още Христо Иванов.

Христо Иванов изрази убеждението, че Лозан Панов ще е на балотаж.

„Виждам, че ГЕРБ се опитват през кандидатурата на проф. Герджиков да излязат от тежката изолация, в която са поставени. ГЕРБ и ДПС са носители на корупционния вирус и тези опити да се скрият зад един уважаван учен“, каза Иванов, цитиран 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар