Христо Иванов с прогноза: Бие ли ГЕРБ пак – затъваме още в корупционната яма – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Големите въпроси на България са три. Как да рестартираме демократичния и правовия ред в страната? Как да заздравим институциите? Как да решим фундаменталния проблем с човешкия капитал на България, който има две измерения. Едното измерение е, разбира се, чисто демографския аспект, другият проблем на човешкия капитал е българските граждани да могат да бъдат подходящо образовани, квалифицирани, така че да могат да съществуват, работят, да се занимават с предприемачество в една съвършено нова технологична епоха, в която навлизаме”, заяви Христо Иванов по ТВ 1.

Съпредседателят на “Демократична България” обясни още, че ако ГЕРБ загубят изборите, това щяло да доведе до несигурност, но ако те спечелят, сигурно щяло да е продължаването на страната да се свилича в корупционна яма. Иванов подчерта, че факта, че рейтинговите агенции са фокусирани върху един ограничен обем от индикатори, свързани с макроикономическата стабилност, съвсем не означавало, че България се развива добре. Това се усещало от гражданите и било част от голямата тема за връзката между високите доходи и рестартирането на правовия ред.

“Има много други авторитетни рейтинги за корупция, за качество на живот, за медийна свобода, в които ние сме в изключително лошо положение. Интересно ми е, когато излязат следващите доклади на Transparency International, на Freedom House за медийната свобода, дали г-н Борисов ще излезе на същото поле, или ще намери някое пънче да ни ги чете тях?”,  попита  Христо Иванов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар