Христо Иванов ще се закълне като депутат и ще напусне парламента – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Христо Иванов ще се закълне като депутат и ще напусне парламента

стоп кадър/бТВ – архив

Бившият председател на “Да, България” и избран за народен представител в 50-ото Народно събрание от 24 МИР Христо Иванов ще положи клетва и веднага след това ще подаде заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му. Това съобщиха от партията в позиция, разпространена до медиите.

“Трайна позиция на “Да, България” е, че след приключване на изборния ден компетентният орган, пред който следва да се подаде оставка, е Народното събрание”, съобщават от партийния пресцентър.

“Трайна позиция на “Да, България” е, че след приключване на изборния ден компетентният орган, пред който следва да се подаде оставка, е Народното събрание. Наложената практика за подаване на заявление пред ЦИК за заличаване от кандидатските листи след приключване на изборния ден не отговаря на процедура, предвидена в Изборния кодекс. Тя е била подлагана на обществен дебат и критики и ние последователно сме настоявали да бъде преустановена”, пише още в позицията.

Непосредствено след изборите Христо Иванов подаде оставка. Причината – незадоволителни резултати от вота. На 10 юни той обяви, че е поел отговорност за пониженото доверие във формацията “Да, България”, като част от коалицията ПП-ДБ. А оставката е била приета от Изпълнителния съвет на партията. Той заяви още, че се отказва от депутатското си място в 50-ото Народно събрание и няма да се кандидатира отново за лидер на партията. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар