Художникът на картината с Бойко и Вучич сипе обиди срещу “хейтърите” СНИМКИ – Култура

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Симеон Кръстев – художникът, нарисувал противоречивата картина с Бойко Борисов и Александър Вучич, която предизвика широк обществен отзвук, отговори на редицата коментари и нападки. Стори го доста нападателно, а така трудно може да убеди някого в нещо.

Платното, изобразяващо българският премиер и сръбския президент на инспекция на газопровода “Балкански поток”, бе изпратено от Борисов като подарък за Вучич миналата седмица, което предизвика цунами от подигравки.

Веднага след избухването на арт скандала, Кръстев беше крайно рязък: “Гнусни хейтъри, може да пишете каквото си искате, не ви чета! Не съществувате!”, написа той във фейсбука си.

Няколко дни по-късно пусна пореден пост по темата: “Много хора търсят карфицата в моето око, а не виждат гредата в своето. А на моралистите, които ме съветват да се покрия, да се сниша, докато отмине бурята, ще кажа – няма да стане! Аз си творя, работя по други поръчки и ще слагам мои картини където си искам и когато си искам! А на зложелателите и моралистите пожелавам да се пазят, защото злобата докарва инфарктни състояния! Да сте живи и здрави!”.

Той публикува и серия свои портрети, сред които на столичната кметица Йорданка Фандъкова, Яворов, Стоичков, Гунди, дядо Добри и др. “за колегите, които пишат, че съм некадърник”. Вижте работите му ТУК

Кръстев допълни, че поръчката за “най-известната картина в България” била възложена от фирмата, която строи “Балкански поток”. От компанията са се обърнали към 30 художници и всички те предложили свои работи.

Художникът е направил три картини, една от които е избрана да отиде като дар за сръбския президент. Готви се и изложба в НИМ с останалите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар