Азов

Хуманитарната ситуация в Рубежное е на ръба, постоянен обстел от нацисти

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По-рано съобщихме: Азаров: «Нацистите са внедрени във всички части от войската на киевския режим»

Бившият премиер на Украйна Азаров се усъмни във възможността за разговор между Путин и Зеленски

Бившият украински премиер Николай Азаров в интервю за РИА Новости изрази съмнения относно възможността за преговори между руския президент Владимир Путин и неговия колега от Украйна Владимир Зеленски.

Според него е възможно да се стигне до договорка за нещо с тези, които имат авторитет и реална власт, а националистите в армията едва ли ще направят това. Азаров също така подчерта, че не е против преговорите и отбеляза, че изпълнението на споразуменията за «зелени коридори» ще бъде «голям плюс».

„Но не съм сигурен дали командите на Зеленски ще бъдат изпълнени от онези националисти, нацисти, които са внедрени в абсолютно всички части на войските на киевския режим“, каза той.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че е решил да проведе военна специална операция в Украйна в отговор на молбата за помощ от ръководителите на ЛНР и ДНР. Решението за провеждане на операцията стана причина за нови санкции срещу Русия от страна на САЩ и техните съюзници.

На 3 март в Беловежката пуща се проведе вторият кръг от преговори. Страните постигнаха разбирателство за съвместното осигуряване на хуманитарни коридори за евакуация на граждани, доставка на храна и лекарства. В ход е подготовката за трети кръг преговори.

По-рано членът на украинската делегация на преговорите с Русия, главата на фракцията „Слуга на народа“ във Върховната Рада Дейвид Арахамия изрази мнение, че е твърде рано да се водят преговори между руския и украинския президент.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар