ХУНТАТА вилнее: Невзрачният Делян Добрев пълни чекмедже от търговия с ток, Хасково взима 3 млн. заем, за да му плати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Невзрачният иначе бивши министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на шайката ГЕРБ Делян Добрев се оказа мастит търговец на електроенергия, показа разследване.

Фирма, която продава ток на ВиК в родния му град Хасково, е задлъжняла към негова фирма с 3 млн. лева, които сега ще покрие със заем, който ще плащат всички жители на областта, разкри и Георги Пеев, запознат с игричките на кохортата на Баце, която продължава да вилнее.

Става дума за „Мост Енерджи” АД продава ток на ВиК-Хасково. Това е дружеството, което заплаши да спре тока на водната компания и по тази начин да остави Хасково на сухо. След намеса на ВиК холдинга се разбра, че ще бъде отпуснат кредит, повтарям – кредит, за да бъдат погасени задълженията към фирмата, които са над 3 млн. лв., пише възмутеният хасковлия.

Проформа управляваща дружеството е Тони Тенева, а в съвета на директорите участват още Николай Даскалов и Силвия Йорданова.

Същата Тони, която е адвокат, участва като управляваща и в „Мост солар Енерджи” заедно с Делчо Пехливанов, който… строи кооперацията на майката на Делян Добрев в София.

„С това искам да гарантирам, че Делян Добрев няма „нищо общо” с продажбата на електроенергия на “ВиК” ЕООД – Хасково.

При това няма нищо общо от години. Важното е да сме живи и здрави и да имаме вода. И ток. Благодаря”, завършва иронично Георги Пеев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар