Цацаров: Дойде ми до гуша от обвинения и подадох оставка. Защо аз и Гешев сме „червените линии“ на Петков?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Парламентарната комисия по противодействие на корупцията изслушва шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Поводът обаче не е подадената от него оставка. Той е поканен да отговаря на депутатски въпроси, чрез които ще бъде обсъдена ефективността на КПКОНПИ. В началото на заседанието Цацаров даде заявка, че щял да отговори на всиички въпроси, които му бъдат зададени.

Оставката

 

Цацаров раздели мотивите за подадената оставка на три групи: „Първата е, че в един момент реших, че безкрайните упражнения с моето име и с това кой е виновен за всички неуспехи и неудачи в тази държава, просто ми дойдоха в повече. Всеки човек има достойнство. Лично смятам, че степента на моето достойнство е дотам да приема, че не мога да бъда обвиняван за всичко онова, което някой не е направил.

 

 

Разбира се, аз не съм със съзнанието, че съм безгрешен и съм направил всичко в рамките на служебните си задължения, включително и като бивш главен прокурор. В продължение на няколко месеца се изляха какви ли не тиради, свързани с отговорността на 2-3-4 имена в тази държава за всички неудачи. Достатъчно ми беше да чуя, че аз и още един колега сме виновни за това, че България има три мониторингови механизма, за Шенген…

 

Чух го от Христо Иванов. Той обвини мен и още няколко длъжностни лица“, обясни Цацаров и премина към, по думите му, „двете червени линии“.

 

На 13 януари Цацаров обяви, че подава оставка, но ще поиска да бъде освободен от 1 март, когато трябва да внесе годишния отчет на Антикорупционната комисия.

 

Ден по-късно шефът на КПКОНПИ остана без допуск до класифицирана информация, след като той му беше отнет от ДАНС. Междувременно председателят на Антикорупционната комисия в оставка поиска от главния прокурор Иван Гешев да провери изнасял ли е Цацаров класифицирана информация.

 

Преди седмица прокурорската колегия прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет възстанови Цацаров като прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Така на практика Сотир Цацаров ще козирува на Иван Гешев.

 

Очаквайте подробности!

Фрогнюз

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар