Цацаров и Спецов подхванаха българите в Досиетата Пандора – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Националната агенция за приходите е поискала допълнителни данни от Международния консорциум на разследващите журналисти за български физически и юридически лица, които се срещат в документите по разследването Досиетата Пандора, съобщават от НАП. 

В официално писмо до консорциума приходното ведомство иска информация за български граждани и фирми, които потенциално може да се извършили нарушения или престъпления срещу финансовата система на страната, за да бъдат възложени данъчни проверки. 

От НАП могат да образуват проверка или ревизия в случаите, в които има информация за отклонение от облагане или укриване на данъци. От агенцията съобщават още, че ще сравнят данните по досиетата „Пандора“ с информацията, постъпила по т.нар. международен обмен, при който страната ни получава справки за имущество и доходи на български лица зад граница. 

Антикорупционната комисия КПКОНПИ също извести, че е поискала от Международния консорциум на разследващите журналисти да ѝ бъде предоставена допълнителна информация за българските граждани, установени в разследването „Досиетата Пандора“, като и за свързани с тях юридически лица. 

„Възложен е анализ на всички декларации за имущество и интереси, подадени от Делян Пеевски в качеството му на народен представител, за периода от 2013 г. до настоящия момент. Предмет на анализа е сравнение на декларирани обстоятелства относно участие в търговски дружества и в техни органи на управление, с информацията, публикувана от bird.bg. и преценка за наличие на несъответствие между декларациите и действителното имущество“, обявиха от КПКОНПИ. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар