Цацаров пак иска имунитета на Марешки, този път за рекет на аптеки – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на зам.-председателя на парламента и лидер на Воля Веселин Марешки, както и на още двама депутати от партията, заради заплахи към собственици на аптеки, предаде Нова телевизия.

Исканията се основават на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Варна, образувано на 12.12.2014 г. за изнудване.

Това е второро искане за сваляне имунитета на Марешки, първото беше за нападение и лека телесна повреда срещу общински съветник от Варна.

Разследващите са събрали доказателства, че от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София, Марешки е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.

Целта му е била да принуди собствениците на аптеките да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях дружества на дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки или прекратят търговската си дейност, посочват от обвинението.

В някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти.

Доказателствата сочат, че Марешки е заплашвал собствениците на аптеки, че чрез целенасочен административен натиск – чрез извършване на тенденциозни проверки от негови приближени служители от Изпълнителната агенция по лекарствата и чрез нелоялни търговски практики, ще доведе до фалит търговските им дружества и ще ги принуди да преустановят дейността си.

От прокуратурата съобщиха, че в четири от случаите той е действал сам, в два от случаите – заедно с депутата от ВОЛЯ Пламен Христов, а в един от случаите – заедно с Пламен Христов и депутата от ВОЛЯ Кръстина Таскова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар