Цацаров поиска имунитета на поредния депутат – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Димитър Аврамов от ДПС. Причината е в наказателно производство, внесено от Софийска градска прокуратура в Софийски градски съд преди 4 години, съобщиха от прокуратурата, предаде БГНЕС.

След едногодишно разследване, на 30.08.2013 г. СГП е предала на съда Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление – търговия с влияние. Аврамов е обвинен в това, че в периода 06.07.2012 г. – 17.07.2012 г. във Враца, в Плевен и в Монтана, подпомогнат от съучастника си Петков, при условията на продължавано престъпление е поискал 50 000 – 60 000 лева и е получил 100 000 лв. От търговец. Целта на рушвета е бил да упражни депутата влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция “Земеделие” в Монтана.

Софийски градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. По протест на СГП, Апелативен съд – София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийски градски съд. Производството към момента е спряно с разпореждане от 15.05.2017 г., тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет. В тази връзка главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу депутата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар