Цацаров уведомил президента, че подава оставка 10 дни по-рано (НА ЖИВО) – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цацаров уведомил президента, че подава оставка 10 дни по-рано (НА ЖИВО)

стоп кадър/НОВА

Сотир Цацаров обяви, че 10 дни, преди да подаде оставка като председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), е уведомил за решението си президента Румен Радев, а пет дни по-рано и лидерите на някои от парламентарно представените партии.Цацаров коментира мотивите за оставката си по време на изслушването си в ресорната парламентарна комисия и в отговор на Тома Биков от ГЕРБ.


„Идеята, че някой ме е уведомил, че ще ми отнемат допуска и аз съм подал оставка е точно такъв евтин политически пиар, какъвто е евтин политически пиар и отнемането на този допуск, но оттук нататък аз нямам друг избор, освен, разбира се, и това е законният път, да обжалвам отнемането на този ми допуск“.

Днешното изслушване е първата публична поява на подалия оставка председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров, където той да отговори пред депутатите в ресорната парламентарна комисия на предварително зададени от въпроси.

Тези въпросите бяха формулирани преди да стане ясно, че Цацаров иска да се оттегли предсрочно. Преимуществено те са свързани с проблемите, свързани с гражданската конфискация – колко искове за запори има, колко са уважени от съда, колко е отнетото имущество, както и колко дела се водят срещу Антикорупционната комисия. Има интерес за статистика и по делата, свързани с конфликт на интереси.

Още в началото на изслушването Цацаров влезе в реплика с един от депутатите от „Продължаваме промяната“, който изрази разочарование от работата на Антикорупционната комисия. В отговор Цацаров каза:

„Не сме се събрали тук, за да си обясняваме кой от кого е разочарован“.

 

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар