Цветанов: Борисов и ГЕРБ се държат като Мая Манолова през 2013 година (ВИДЕО) – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цветанов: Борисов и ГЕРБ се държат като Мая Манолова през 2013 година (ВИДЕО)

Стоп кадър/Дарик радио/Седмицата

Това, което наблюдаваме в момента, много напомня на случилото се през 2013 година с „Костинбродската афера“, което бе злоупотреба с деня на размисъл. Мая Манолова опорочи изборите тогава. ГЕРБ и Бойко Борисов се държат като Мая Манолова тогава“, това каза в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS Цветан Цветанов, председател на ПП „Републиканци за България“ и кандидат за депутат от Национално обединение на десницата.

Според него има пропуск в организационната работа на изборите и опонентите са се възполвали и са вдигнали медиен шум.

„Ако от ГЕРБ са имали информация за злоупотреба с машините, те веднага е трябвало да се обърнат към компетентните органи“, каза още той.

Цветанов заяви, че няма ограничения към фирмата доставчик за броя машини, които да има в страната, но те е трябвало да информират ЦИК за точния им брой.

Той е убеден, че при едни следващи избори този пропуск ще бъде отчетен и ще залегне условие, ако има допълнително внасяне на машини от чужбина, да се знае точно колко са и как се съхраняват. Цветанов не вярва, че някой ще разнася машини в деня на избора, освен по указанията на ЦИК.

Относно казуса с броенето на контролните разписки от машините за вота, председателят на „Републиканци за България“ смята, че в нашата политическа обстановка всеки иска да има допълнителна гаранция, че изборите ще са честни.

„Нашето обединение е дясно, опоненти са ни левите формации и левия президент Румен Радев, противопоставяме се с единствения десен кандидат за президент Горан Благоев и Ивелина Георгиева“, това каза още Цветан Цветанов.

„Ние искаме да има дясно, предлагаме консервативни десни решения. Трябва всички в трудоспособна възраст да имат работа и да получават заплата, не да използват социални помощи, защото това е кражба от пенсиите от тези, които имат нужда“, категоричен бе той.

Той допълни, че от Национално обединение на десницата се водят от принципа, че живеем в общество, в което има права и задължения и двете вървят заедно.

Бившият вътрешен минтистър не направи сравнения с настоящия Бойко Рашков, но припомни, че е бил избран от действащ парламент, а след това са били разкрити и неутрализирани сериозни престъпни групи за отвличания, поръчкови убийства.

Според него в момента Бойко Рашков полага усилия да ограничи до минимум купуването на гласове.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар