Цветанов нагло: Президентът ни въвлича в постоянни конфликти, завижда на Борисов

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Президентът Румен Радев иска да ни въвлича в постоянни конфликти. Основателна ли е критиката, че разбираш от медиите, че премиерът кани президент от друга държава.

Завистта или обидата не е присъща на президентската институция. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Президентът трябва да поощрява всяка инициатива на  премиера, допълни той.

Радев иска да се поддържа противопоставянето на българския парламент,  участва в допълнителното рушене на авторитета, за да  се чувства по консенсунсен, значим и забележим, каза още той.

Радев не е назначил премиера Борисов и министрите. Премиерът Бойко Борисов е функция на изборите през март и формираното мнозинство и коалицията с Обединени патриоти. Така Цветанов защитаваше като Матросов своя патрон и лидер.

Той коментира и темата с Истанбулската конвенция, като прехвърли всичките проблеми за нея в двора на БСП и опозицията и заобиколи факта, че и коалиционните им партньори се обявиха против нея.

Зам.-председателят на ГЕРБ извади папка с доказателства, че БСП последователно е подкрепяла Истанбулската конвенция и че нейни членове са поставяли нееднократно въпроса за приемането й, включително Корнелия Нинова. Дори е подготвяна подписка в парламента за ускоряване на приемането на документа.

Конвенцията тръгна в комисии, но бе оттеглена от ГЕРБ заради напрежението, което създаде в обществото. “Оттеглихме я, защото трябва да направим необходимото, за да информираме обществеността. Защото не сме предполагали, че една партия, която е системна, и се бори срещу насилието срещу жените и децата, ще бъде против”, коментира острия отпор от страна на БСП Цветанов.

Основната тема, които провокираха обществото е за избора на социалния пол. Тази тема сме я затворили през 2016 в българския парламент в закона за равенството на половете. Това, което касае образованието, че децата ще се обучават и трябва да бъдат разбивани стереотипите, това е прието още през 2006 г. в закон, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.
ЕС се присъединява към Истанбулската конвенция.

Всички държави-членки я подписват и следва ратификация. 18 страни са я приели вече, предстои това да се направи и в другите страни, каза Цветанов.

Ние замисляме ли се какво причиняваме на 1 милион жени, които са жертви на домашно насилие, попита Цветанов.

Източник: Frog News

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар