Цветанов нападна отново президента Радев. Изкара го виновен за мигрантите. Излъга за постановление МС 208

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев е виновен за правителственото постановление за бежанците, стана ясно от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, изречени днес от трибуната на парламента.

Той се изказа в хода на разискванията по питането на лидера на БСП Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов за политиката на кабинета по мигрантите.

„Желанието на президента на републиката е това да бъде прието сега и по начина, по който предлагам“, цитира Цветанов думи на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, предлагащ форсиране на постановление на МС 208 за мигрантите.

Документът е приет от служебния кабинет пет дни след парламентарните избори през март 2017 г., когато вече е ясно, че ще управлява ГЕРБ, натърти неколкократно Цветанов. И направи извода, че сегашното правителство работи по това ПМС 208. Какво критикува Корнелия Нинова, учуди се Цветанов.

„Г-жо Нинова, защо винаги цитирате това, което прави правителството ни за миграцията, а не казвате какво направи вашето правителство“, обърна се към лидера на социалистите той. „Страховете, с които се заигравахте в президентската кампания, бяха решения, взети от кабинета „Орешарски“. От 2013 г. ситуацията стана много тежка, през втората половина България беше една от засегнатите страни. Тогава страната ни не беше готова, всички бяхме свидетели как влизаха бежанци. Имаше пълен хаос, неразбиране как проблемите да бъдат решени. Тогава като опозиция алармирахме и дадохме препоръки“, продължи Цветан Цветанов. „Силата на управлението днес и на МС, под ръководството на Бойко Борисов, е в това, че когато има добри неща, които са възприети, те биват продължени“, обяви Цветан Цветанов.

Г-н Цветанов изглежда е забравил, че именно правителството на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, известно като “кабинетът Борисов 2”, издаде прословутото постановление МС 208. Пълна лъжа е, че президентът е форсирал неговото изпълнение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар