Цветанов пак изпъля от дупката си: Преди 75 г. щиковете и дулата на Червената армия наложиха с кръв и терор един тоталитарен режим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни история“.

Това написа Цветан Цветанов в личния си фейсбук профил, цитиран от БЛИЦ

Ето какво още сподели биващият втори в ГЕРБ по повод важната дата в българската история (публикуваме думите му без редакторска намеса):

Преди 75 години щиковете и дулата на Червената армия не донесоха демокрация и свобода на България, а наложиха с кръв и терор един тоталитарен режим в продължение на 45 години.

Вече 30 години България се опитва да се раздели със сянката на това мрачно минало, да се освободи от митовете и фалшификациите за времето на комунизма, да осъзнае истината, която е необходима на бъдещите поколения.

Днес ние сме достоен член на ЕС и НАТО и нацията ни е длъжна пред бъдещите поколения да не продължава да живее с легенди за освободители и измислени герои, а трезво да преосмисли историята си.

Ясно трябва да кажем, че 9-и септември не е ден за празнуване и гордост, а за почит към жертвите на един тоталитарен режим, обявен за престъпен със закон и от българския парламент.

Тази дата продължава да разделя и противопоставя нацията и вина за това носят и българските елити през годините на прехода. Истината обаче няма алтернатива, ако искаме да имаме достойно бъдеще като народ и държава!“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар