Цветанов притеснен, че “фалшивите’ новини влияят на ЕС, а това може да компрометира “прекрасното” управление на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фалшивите новини могат да изиграят роля за изграждане на мнения на водещи политици в ЕС.

Това коментира пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това е хибридна атака, която беше използвана срещу България, заяви Цветанов за реакциите след убийството на Виктория Маринова.

Но Цветанов очевидно не прави разлика между България и управлението на ГЕРБ, а слага равенство между тях. И смята, че това управление е прекрасно, почтено, некорумпирано. Въобще – управление, което не подлежи на критика и най-малко съмнение за някакви политики, които излизат извън рамките на законността и демокрацията.

Припомняме, в неделя, 7 октомври, стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава. Местната телевизия се излъчва от още няколко съседни региона.

Обвиняем за убийството към момента е Северин Красимиров, който в деня след жестокото зверство е избягал в Германия.

Той бе разпитан от германски съд и се очаква екстрадирането му в България. Северин е признал за убийството, но не е признал за изнасилване. Според първите изявления от МВР преди да бъде убита журналистката е станала обект на сексуално посегателство.

Световните медии изтъкнаха, че последното предаване, водено от Виктория Маринова, бе за ареста на двама журналисти – Димитър Стоянов от сайта Бивол и румънският му колега Атила Биро от румънския Rise Project, които разследват измама с евросредства.

Според Цветан Цветанов, който бе вътрешен министър от 27 юли 2009 до 13 март 2013 г., нашите служби не са подготвени да реагират на подобни хибридни атаки.

По думите му лидерът на групата на ЕНП в Европейския парламент и кандидат на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер бил подведен, за да реагира негативно след трагичния случай в Русе. Страната ни не оттегля подкрепата си за него, каза Цветанов.

Премиерът Борисов е подложен на ежедневен медиен дискомфорт, каза още Цветан Цветанов. Не било нормално да се търси начин да се дискредитира страната ни след убийството.

Премиерът изкарал безсънни часове след убийството. За два дни спал само 2-3 часа, по думите на заместник-председателя на ГЕРБ.

Престъплението срещу Виктория Маринова е извършено случайно, смята Росен Йорданов

Относно заявеното малко по-рано мнение на Кирил Добрев, че ГЕРБ работи с вътрешната опозиция в левицата, Цветанов смята, че БСП могат да са само кресливи.

МВР няма да се ръководи от “Атака”, каза бившият вътрешен министър в първия кабинет “Борисов” по повод изказването на лидера на “Атака” Волен Сидеров след инцидента с агресия на пътя към съпругата му Деница.

Припомняме, лидерът Волен Сидеров каза, че силовото ведомство е прогнило и затова иска негов човек да го оглави, за да го реформира.

По информация на Нюз БГ

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар