Цветанов продължава с наглостта си: Колегите от ПГ ми подариха маратонки, за да продължа да бягам в дългия политически маратон

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Колегите от парламентарната група ми подариха маратонки, за да продължа да бягам в дългия политически маратон.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти, предаде Агенция „Фокус“. Цветанов заяви, че е готов да помага на Даниела Дариткова и на парламентарната група.

Връзката остава толкова силна, колкото е била досега. Единственото във времето, когато има пленарни заседания и трябва да бъда тук, сега ще бъда в някоя поредна община, където ще правя поредната среща с нашите структури и ще можем да се подготвим максимално организационно добре за предстоящите избори“, допълни Цветанов.

Казаха, че в момента в свободата, която имам, е много по-добре да бягам в този политически маратон“, допълни Цветанов.

Във връзка напускането на парламента, заместник-председателят на ГЕРБ посочи: „Винаги съм бил за целостта и да не остава усещане в хората, че има някакъв скандал или конфликт в ръководството на ГЕРБ. Страдат структурите, членовете, симпатизантите. Партия ГЕРБ е като едно семейство.“

Той обясни, че Законът за вероизповеданията е бил много трудно изпитание за всички парламентарни групи. „Всеки иска под една или друга форма да покаже на своите избиратели, че защитава и отстоява дадени принципни позиции. В живота и в политиката трябва да се търси консенсус“, обясни той.

Вече имаме изграден механизъм с парламентарните групи, с който да търсим политически консенсус и устойчивост в законодателството, каза още Цветанов.

Той сподели, че днес е имал последен Председателски съвет, на който е присъствал заедно с бъдещия председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и със заместник-председателя Красимир Велчев.

„Д-р Дариткова усети атмосферата както на емоцията, която има в кабинета на председателя на българския парламент, но видя, че когато се стараем всеки един да направи своето изложение в духа на конструктивния подход, нещата могат да бъдат, както ги видяхте в пленарна зала“, допълни още Цветанов.

Ние сме отговорни хора, за нас ГЕРБ е кауза и всеки един от нас го осъзнава. Има моменти, когато трябва да направиш крачка встрани. Има моменти, когато трябва да си солидарен с всички колеги, които до настоящия момент са проявявали подобен подход. Нямаше как да обясня както на обществото, но преди всичко на структурите на ПП ГЕРБ и на колегите, ако не бях взел такова решение. Това щеше да означава, че аз съм се вкопчил в позицията шеф на парламентарна група и за мен това е фиксация или някакво его. В политиката няма его. В политиката трябва да бъдеш достатъчно отговорен, да бъдеш човек, който може да прави компромиси със себе си“, коментира още Цветанов.

Източник/ци: http://epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар