Цветанов се завръща от САЩ. Борисов го детронира от три поста

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се завръща днес след обяд от работното си посещение във Вашингтон.

 

Със сигурност той ще проведе среща с премиера Борисов.

Както вече Епицентър.бг писа решението на лидера на ГЕРБ е да детронира заместника си от три поста  – като председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат.

 

Цветанов остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

 

Борисов вече е обсъдил позицията си с членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на партията. 

Предложението ще бъде подложено на гласуване на заседание на Изпълнителната комисия, която може бъде свикана още днес или най-късно утре преди отпътуването на премиера за Букурещ.
Премиерът държи Цветанов да бъде изслушан от ръководството на партията,  всеки да има право да изрази мнението си по скандала и лично да чуе позицията на колегите си.
Заа решението си премиерът се е обосновал с негативната обществена реакция, предизвикана от апартаментгейт и загубата на доверие, което се отразява пагубно на правителството.
Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат имиджовите щети в навечерието на изборите за европарламент.
Цветанов е известен за решението на Борисов. Засега няма негова публична реакция. Депутати от ГЕРБ обече споделиха пред Епицентър.бг, че Цветанов ги е молил да се изказват в негова защита – такава позиция към този момент никой не е изразил.
Цветанов се е опитал да  активира и структури да пращат в централата декларации в негова подкрепа, очаквайки да се надигна вълна в негова полза – това не се случва.
На фенстраницата във Фейсбук “Цветанов е невинен” има качена само една декларация от ГЕРБ-Благоевград и снимки на Цветанов от срещите му във Вашингтон.
Председателят на правната комисия Данаил Кирилов, който първи сподели на страницата си призива “Цветанов е невинен”, след  като разбра за гневната реакция на премииераа по този повод, побърза да изтрие поста си.
Единствено Ирена Соколола, председателката на Жени ГЕРБ, пусна пост в защита на Цветанов, наричайки апартаментгейт “зловредна акция на социопати.  Това предизвика гневна реакция в социалната мрежа.
Проучване на Епицентър.бг показва, че няма да има вълнения и в парламентарната група на ГЕРБ, която спокойно ще приеме решението на премиера. Повечето депутати са убедени, че с оглед на обществените настроения това е правилен ход.
Вече тръгнаха залагания кой ще е наследникът на Цветанов в парламента и как ще бъде осигуряван кворума. На предсседателския съвет от името на ГЕРЛБ участва Красимир Велчев.
Парламентът събра кворум и започна окончателното обсъждане на промените в Изборния кодекс.
Очаквайте подробности 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар