Цветанов стана от единия стол, остава на други два

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На осмия ден от скандала „Апартаментгейт“ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че ще подаде оставката си като народен представител.

Той обаче остава заместник-председател на партия ГЕРБ и шеф на нейния предизборен щаб.

Целта на тези решения, според него, е да се консолидират всички структури на ГЕРБ „и да покажем, че сме по-силни отвсякога“. „Ние сме ГЕРБ и с ГЕРБ сме по-силни“, рецитира стар предизборен лозунг Цветанов.

Преди да обяви решението си на брифинг в парламента, той заяви, че го е съгласувал със съпругата си и с премиера Бойко Борисов.

„Взел съм решение, което да даде възможност да направим всякакво успокоение на всички тези спекулации в публичното пространство, че Цветанов искал да вземе ГЕРБ. Винаги съм се водел от семейните ценности и знам, че ако в едно семейство има проблем, страдат децата. Ако има развод, страдат децата“, заяви политикът, обръщайки специално внимание в своето изявление на отношенията с лидера на партията Бойко Борисов. Според Цветанов, те са „прагматични, но много истински и искрени“. Двамата си говорели като „равен с равен“, когато трябвало да се вземат важни решения.

Цветанов заяви, че е разговарял с всички структури на партията в страната и благодари на тези, които са го подкрепили, защото нямал от какво да се срамува. Той заяви, че за да се избегне „и минимално съмнение, че има напрежение в ГЕРБ“ е възпрепятствал публикуването на декларации в негова защита като включително е спрял свои съпартийци от страната да дойдат днес да го посрещнат на летище София на връщане от САЩ.

Цветанов припомни, че е започнал работа с Борисов през 2001 г. като негов оперативен сътрудник в МВР. Не пропусна да спомене, че е взел „важно житейско решение“ през 2005-та, когато бившият главен секретар го помолил да напусне заедно с него министерството, а  впоследствие е оглавил новоучредената партия ГЕРБ, докато Борисов е бил кмет на София. Тук Цветанов не се доизказа, но вероятно търсенето внушение бе, че след това доброволно е отстъпил лидерството…

Запитан дали днес би закупил етажа в „Сграда на годината 2017“ отново, Цветанов заяви, че е заменил два апартамента за един и е доплатил 100 хиляди лева, но отново не се доизказа заради реплики на висок тон между проправителствени репортерки коя колко въпроса е задала. Той обаче не пропусна да се изкара жертва на целенасочена кампания, но отказа да коментира кой е поръчителят ѝ. Само припомни, че и през 2011 г. е имало такава атака срещу него.

,,Ситуацията с Цветанов сега и през 2011 година е много различна. Да не забравяме, че ГЕРБ са на власт вече 10 години и чувствителността на обществото към корупцията и политическото влияние на дадени хора е много по-голяма. Не знам, може би изгрява звездата на Томислав Дончев“, коментира по-рано през деня анализаторът Иво Инджов.

Бившият вицепремиер и лидер НФСБ Валери Симеонов пък прогнозира, че отстраняването на Цветанов от Народното събрание може да доведе до трус заради незаменимата му роля на посредник между различните парламентарни групи, в която се е усъвършенствал през годините.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар