Цветан Василев от Сърбия: ГЕРБ, БСП и ДПС са едно и също, те фалираха КТБ! (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Василев изрази становището си в няколко аспекта. Политическият се оказа направо скандален, тъй като той обяви ГЕРБ, БСП и ДПС за едно и също.

„Аз искрено вярвах, че след Борисов ще дойде промяната. Дойдоха обаче БСП и ДПС, които не са нещо различно. Пламен Орешарски тогава беше просто марионетка на Пеевски.“, каза банкерът, срещу когото има повдигнати обвинения за кражба на пари.

Той признава, че подкрепеният от него политически проект „България без цензура“ е бил грешка. Партията, по думите на Цветанов, е била създадена и финансирана от Делян Пеевски, а представителното й лице е бил Николай Бареков.

Цветан Василев срещу Делян Пеевски

Василев, който се укрива в Сърбия от 6 години, смята, че основният проблем на България в момента е, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са се обединили. Нещо, което по неговото време не е било така и даже са били конкуренти.

Банкерът по време на цялото интервю се изказваше изключително остро най-вече за Делян Пеевски. Определи го, едва ли не, като най-големия злодей в страната, когото всички мразят.

„Човекът с болните амбиции е Делян Пеевски. Майка му ми е казвала, че той иска да управлява държавата. Вероятно обаче това никога няма да се случи, защото всички го мразят, а на него не му пука.“, каза Цветан Василев.

Цветан Василев за медиите

По отношение на медиите, той е на мнение, че ТВ7 е бил неуспешен проект. Това беше телевизията на властта преди време, но така и не успя да се наложи като номер едно в България и накрая е била фалирана насила.

Василев постави Пеевски като лидер и на Нова телевизия. Според него, Кирил Домусчиев е само финансистът на тази телевизия, а този, който на практика я управлява, е Делян Пеевски.

Цветан Василев призна, че навремето е имало план за обединение на ТВ7 с bTV, което обаче не се е състояло. Той смята, че в момента bTV е подложена на рекет от страна на властта, която определя като мафия.

„Как така по моето време, със зъл гений като мен, бяхме на 74-то място по свобода на словото, а сега сме на 111-то място. И аз имам вина за всичко това, но мен ме няма от 6 години, а пропадаме все повече.“, беснее банкерът.

Той разкри, че Делян Пеевски го е принуждавал да купува все повече и повече медии. Ако видел, че някоя медия е независима и надига глава, просто е била купувана.

Бизнесът на Цветан Василев също е бил рекетиран, подобно на този на Васил Божков, но по малко по-различен начин. При него Бойко Борисов пращал да иска пари Александър Сталийски, а при Божков това очевидно е била Севда Арнаудова.

Василев отказва да поеме вината за фалита на КТБ и продължава да твърди, че не е извършил нито едно престъпление. Той хвърля вината за фалита на банката върху държавата в лицето на ГЕРБ, БСП и ДПС.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар