Цветан Василев с кърваво писмо до Спецсъда! Бях ограбен от Бойко и Пеевски те фалираха КТБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Турбулентната политическа обстановка у нас кара какви ли не мошеници да се опитат да използват намалението и да изпълзят на светло. Цветан Василев вчера изпрати “доказателствени искания” с патетично писмо, адресирано до Спецсъда, в което говори за “исторически шанс” на председателката на състава, който гледа делото му, “да защити съда от агресията и беззаконията на самозабравилата се прокуратура”.

То бе адресирано лично до съдия Виржиния Петрова, а го прочете в залата адвокат Константни Симеонов. В него бившият шеф на фалиралата през 2014 г. банка КТБ казва, че се възползва от правото си на участие в процеса, несъгласен е с “арогантното и противозаконно поведение на прокуратурата” и въпреки че смятал, че съдийката трябва да върне обвинението още през 2017 г., иска от нея следното:

Да се изследват балансите и активите на всички “кухи” по думата на прокуратурата фирми, които се свързват с него и “очевидно не са негови”.

Става въпрос за онези 85 дружества (към датата на затварянето на КТБ), номинално водени на шофьори и секретарки, но реално контролирани от Василев. Според обвинението те са получавали верижно кредити от банката, а с нови заеми са погасявали стари. За тях свидетелства бившият главен счетоводител на Мустака – Бисер Лазов.

Иначе делото продължава да се влачи едва след 3-те години досъдебно производство и вече 4 г. съдебна фаза. Например вчера в началото на заседанието стана ясно, че бившият директор Георги Зяпков е освободил защитника си и иска да му се назначи служебен адвокат. Такъв му е даден и предстои да се назначи и резервен.

На други двама от подсъдимите пък – Георги Христов и Борислава Тренева-Кючукова, се появиха с нови защитници.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар