Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От левицата смятат, че оставката е формална, и я приемат като политически фалш

От БСП смятат за формална оставката на Цветан Цветанов и я приемат като политически фалш.

„Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито осъзната отговорност, а прозрачен трик за опазване на влияние”, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков.

По думите му назначението на д-р Даниела Дариткова за председател на парламентарната група на ГЕРБ е доказателство за това. „Тя е верен последовател на г-н Цветанов. По тази причина и другите коалиционни партньори са толкова спокойни. Те знаят добре, че нещо уж се променя, за да остане същото. Това важи както за явните, така и за скритите коалиционни партньори”, категоричен бе Зарков.

От партията посочиха, че в България демокрацията е под заплаха. „Доказателство за това е фактът, че политик, загубил политическо доверие, свален от всички постове, които е заемал, чрез скандали и обществен натиск, може да е председател на предизборен щаб. Това е възможно само в онези страни, в които изборният резултат не зависи толкова от общественото мнение, колкото от онези, които организират изборния процес“, отбеляза Зарков.

Според БСП единственото, което постигат оставките, е да осигурят комфорт на премиера Борисов. Този комфорт трае до следващия скандал и до следващата оставка, заяви Крум Зарков.

От БСП настояват „този порочен кръг да приключи” и искат предсрочни избори.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар