Цветето на живота свещен символ с огромна сила

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цветето на живота има мистични и исторически корени. Неговото значение ни напомня, че всички ние и всичко около нас е неразривно свързано.

Цветето на живота – свещен символ с огромна сила
 © iStock

Цветето на живота е един от най-известните символи в древния и в съвременния свят. Свещеният геометричен модел се състои от 19 пресичащи се кръга, разположени равномерно един от друг, които разкриват сложна фигура от припокриващи се симетрични цветя.Цветето на живота има за цел да представи сътворението, свещеното мъжко начало и божественото женско начало, циклите на живот, смърт и прераждане. Някои вярват, че цветето на живота също е ключ, който може да отключи скрито познание за времето и пространството, които са скрити в неговите подобни на листенца структури.


Цветето на живота е красив и древен символ, който е бил изобразяван в много култури през вековете. Среща се в египетски, индуски, християнски, будистки, мюсюлмански и юдейски произведения на изкуството, религиозни структури и ръкописи.

Значение и символика на цветето на живота

Цветето на живота представлява цикъла на сътворението и взаимосвързаността на целия живот. Може да се използва и символично като пътека за търсене на нашата лична и уникална цел в рамките на по-голямата вселена. Освен духовното си значение, цветето на живота се свързва и със системата от чакри – основните енергийни центрове в тялото. Когато няма блокажи в някои от чакрите, енергията протича безпроблемно през цялото тяло, а това позволява да съществува баланс между ума, тялото и душата.

Някои хора медитират върху изображение на цветето на живота, докато други го носят като бижу, за да повишат вибрацията си и дори като форма на защита.

Добави описание

Цветето на живота в свещената геометрия

Свещената геометрия е основната форма или геометрия в природата – и не само на Земята, но и в космоса. Ако човек се загледа по-добре в цветето на живота, ще забележи много форми. Една от тях е кръгът, който в много култури се смята за „нулева точка“ или изображение на произхода на всичко и всички. Единственото, което ни свързва.

Това, което прави цветето на живота толкова значимо, е че то подкрепя нововъзникващите научни теории днес. Квантовата и „духовната“ физика предполагат, че Вселената е съзнателна – нещо като квантово информационно поле със съзнание и че цялата енергия или данни, които някога са съществували, се съхраняват в геометрични форми в нея. Ние сме съставени от същите тези форми и можем да обменяме данни с Вселената благодарение на това.

Свещена геометрия – значението на символите

Как да използвате цветето на живота?

Цветето на живота е напомняне за единството. За да добавите повече свързване към живота си, може да нарисувате цветето на живота. Тази дейност е вид медитация, а дори на клетъчно ниво е като покана да настроите тялото си на честотата на свещения символ. Може да носите цветето на живота като бижу или пък да го сложите някъде в дома си.

Вижте още: Дъгата като символ и нейното духовно значение

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар