Цветомир Найденов: Комисията по хазарта е купена от 20 години

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Собственикът на Ефбет заяви за БНР, че дълги години Комисията по хазарта е действала в полза на бизнесмена Васил Божков.

„Не виждам кой ще застане срещу Васил Божков и ще каже – пич ти не си платил над 400 млн. Знам следното – Законът за хазарта е добре написан, единственият проблем на българския хазарт се казва Васил Божков. Защото тази Комисия по хазарта – Валери Симеонов много правилно отбеляза – тя е купена, ама е купена от 20 години“, коментира той.

На 20 декември миналата година от спецобвинението обявиха, че започват проверки на някои от големите компании за залози у нас, както и че се работи по образувано през 2017 година досъдебно производство по сигнал за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

Цветомир Найденов подаде сигналите до прокуратурата за неплатените такси от страна на други собственици в тази сфера, след като получи заплахи за живота и здравето си от собственика на лотариен бизнес у нас – Васил Божков. По думите на Найденов той е бил заплашван, след като е отказал да отстъпи на Божков собствения си бизнес.

„Заплахи за ликвидиране и рекет. Промени ми се животът оттогава нататък, не само на мен, но и на семейството ми, семейството на брат ми“, посочи Найденов.

От кога знае за укриването на такси: „Бях чувал през годините, но никога не се бях заравял детайлно в проблематиката“. „Законите за хазарта в България са изключително добри. Данъците за наземния хазарт са изключително високи. Защото 15% върху оборота е най-високият данък в ЕС и в САЩ. Такъв данък няма никъде, има го само тук“, поясни той и допълни:

„Но ако си го плащаш… те затова и не го плащат“.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2020/01/20_16.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар