Цената на петрола започва седмицата със спад

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, тъй като перспективите за световното търсене на горива са помрачени от ковид ограниченията в Китай и потенциала за нови повишения на водещите лихви в САЩ и Европа, предаде Си Ен Би Си.

Котировките на сорта Брент, който е референтен за Европа, спаднаха с 1,28 долара или 1,4 на сто до 91,56 долара за барел, след като в петък скочиха с 4,1 на сто. Американският лек суров петрол отстъпи 1,34 долара или 1,5 на сто до 85,45 долара за барел след нарастването в 3,9 на сто в предходната сесия.Цените на черното злато като цяло се измениха слабо миналата седмица, след като растежът, последвал номиналното свиване на производството на групата ОПЕК+, бе затъмнен от продължаващите локдауни в Китай, който е водещият световен вносител на суровината, отбелязва БТА.


Китайското търсене на петрол може да се свие за първи път от две десетилетия тази година, тъй като политиката на “нулев ковид”, водена от Пекин, задържа хората по домовете им по празниците и почивните дни и намалява търсенето на горива.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар