Цената на петрола продължава да върви нагоре – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цените на петрола се повишават в днешната търговия заради опасенията за по-ниско предлагане, тъй като основните производители поддържат съкращенията на производството, както и поради признаците за по-силен икономически растеж в САЩ – най-големия потребител на петрол в света, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 31 цента или 0,4 на сто до 89,66 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол добавиха 30 цента или 0,4 на сто до 85,73 долара за барел.

Вчера и двата контракта отчетоха ръст четвърти пореден търговски ден и затвориха в сряда на най-високото им ниво от края на октомври.

Среща на висши министри от Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници (ОПЕК+), включително Русия, запази политиката си на намалени доставки на петрол непроменена в сряда и притисна някои страни да увеличат спазването на съкращенията на добива.

Вчера президентът на Управлението за федерален резерв на САЩ Джером Пауъл беше предпазлив относно бъдещите намаления на лихвените проценти поради последните данни, показващи по-висок от очакваното ръст на работните места и инфлация.

Коментарите бяха положителни за петрола, защото показаха солиден икономически растеж в САЩ, каза Роб Хауърт, старши инвестиционен стратег за групата за управление на активи на “Ю Ес Банк” (U.S. Bank).

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар