ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ВСЕКИ ДЕН СЕ УВЕЛИЧАВАТ! ПЕТРОЛА Е НА ЦЕНА ЕДВА 66.50 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България е страната на чудесата особено, когато трябва да обясниш на някой нормален европеец, защо цената на дизела в България е по-висока от тази на бензина.

Естествено ние като българи сме нясно, че дизела в България е с такава цена, защото не логиката, не по-ниските разходи и т.н. все фактори които определят цената я определят, а някой някъде е решил така и да има и да няма логика, това няма значение за държавните ни институции, защото все пак в България хора като Валентин Златев определят правилата и ако му се пречкаш в краката, като нищо може да останеш без работа.

Естествено трябва да отбележим и факта, че и тази седмица цените на горивата в България почти всеки ден се вдигат с по – няколко стотинки за литър и към днешна дата, цената на дизела вече 2.24 лева за литър?

Естествено за цената на горивата в България според всички платени експерти по темата горива сега се оказва, че е Венецуела, но същите тези експерти забравят да посочат, че цената за сорт Брент е едва 66.50 долара за барел!

При същата цена на петрола през 2015 година и почти същият курс на долара на родните бензиностанции цената на горивата е била под 2 лева за литър, но това явно няма значение за експертите по телевизора.

Въпросите, които трябва да се задават на глас са много, но два са най – важните и те са: – Защо само в България от целият ЕС цената на дизела в по – висока от тази на бензина?

– Защо само в България въпреки, че акциза и ДДС то не е променяно, цената през годините при едни и същи цени на петрол и долар е промена и то с много нагоре в полза на веригите?

Естествено, че има и страшно много други въпроси, които трябва да се задават, но всъщност най-важният е защо хората си мълчат и предпочитат да свиват потреблението си, да не говорят по темата, да зареждат от едни и същи вериги, защото така са свикнали, вместо да се противопоставят на този пореден грабеж, който се упражнява всеки ден върху тях, не без съдействието на управляващите и партиите в България.

Трябва да отбележим и факта, че при цена над 130 долара за барел петрол преди две години, родните вериги бензиностанции продаваха горивата си в граници 2.40 – 2.50 лева за литър?!, което за пореден път доказва, че цените на горивата не се определят по някакви стойности и икономически правила, а на принципа каквото дойде и ако си трае народа ще вдигаме, започнат ли да се бунтуват намаляме….

Трябва да се отбележи и новината, че в социалната мрежа Фейсбук хората вече започват да се организират да вдигат бунтове и протести, срещу покачване цената на горивата.

източник: https://oxnewsnewbgbg.blogspot.com/2019/02/6650.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар