Цецка: Много важно, че престъпници бягат от затвора. Не можем да опазим всички, имаме други приоритети.

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Има много теми актуални и всичките много важни в Министерство на правосъдието.

На първо място продължаваме реформата в съдебната система.

Работата на правосъдния министър е да осъществява връзката със съдебната власт, в случая с ВСС.

Приоритет е безспорно актуализираната стратегия, говорим за електронно правосъдие, свързаност между съдебната власт, намаляване на бюрокрацията.

Това каза в ефира на Канал 3 правосъдният министър Цецка Цачева.

”В последните дни е актуална темата с изпълнение на наказанията.

Това е много тежка система с години натрупани проблеми, част от тях и бягството – скандално”, каза тя.

”Изпълнението на наказанието е част от съдебната система и изпълнението на присъдите на осъдените, стремежа е гражданите да усетят справедливостта в правораздаването, като първо трябва да се работи за бързо правораздаване”, уточни правосъдният министър.

”Освен за определен период на време, затворниците трябва да получат психологическа помощ, за да се интегрират в обществото след изтичане на наказанието”, категорична бе Цачева.

”Не мисля, че фактът с бягството ще се отрази на доклада по Механизма за сътрудничество и оценка. Проблемът е сериозен и не се подценява. Ситуацията спрямо тях не трябва да се омаловажава. Ако при всяко бягство от затвора министър си подава оставката, ще вървим от смяна на смяна”, каза още Цецка Цачева.

”Работи се по система за база данни, за да се знае от гражданите кои са издирваните лица”, съобщи правосъдният министър.

„Искам категорично да заявя, че нямаме искане за екстрадиция на българи, а искане за задържане. Българската държава и по този договор има механизми да защити своите граждани, за които няма доказателства за престъпление. Тази седмица ще бъде проведена първата консултация“, заключи Цачева.

Източник: bultimes.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Цецка: Много важно, че престъпници бягат от затвора. Не можем да опазим всички, имаме други приоритети.

  • Уважаема, г-жо Цачева! В навечерието на деня на юриста, искам с болка да споделя, че за своите 18 години практика, никога до сега не съм се чувствала толкова безсилна и обезвере на.Липсата на морал, справедливост и предвидимост в нашата правна система е отчайваща. Желая Ви успех в реформите,но искам и да ви напомня една поговорка, че със стари. .., е сещате се!

Вашият коментар