Цецо “умното” пак се изложи. Призова Европол да ни помага срещу фалшивите новини и хибридната война

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов призова „Европол“ да помага на националните правителства в борбата им с хибридната война и фалшивите новини, съобщи пресслужбата на Народното събрание.

Цветанов е постоянен представител в Съвместната група за парламентарен контрол на агенцията и ръководи делегация на българския парламент за Четвъртата среща на групата в Букурещ днес.Цветанов коментира темата за заплахите от хибридната война като отбеляза, че ако само преди години балтийските държави са били единствените притеснени от този феномен, сега цяла Европа осъзнава това сериозно предизвикателство пред сигурността и демокрацията. Той подчерта, че демократичните общества са особено уязвими поради принципите за свобода на словото, но именно, за да съхраним тези свободи, които са естествена част от ежедневието на европейците, трябва да търсим начини за превенция и противодействие на хибридната война и фалшивите новини. В прессъобщението се добавя, че Цветанов е поискал „Европол“ да провери как в съгласие с мандата си на европейска агенция може да подпомогне националните правоприлагащи органи в тази трудна задача.

Преди дни стана известно, че до края на месеца ще заработи правителственото звено за борба с дезинформацията.

Според експерти призива на Цветанов е една огромна излагация и показва отново страха на Герб от това всички медии, които не са с тях, да не се обединят и да не започнат медийна кампания срещу тях.

Ако правомощията на Европол и самата организация бяха по ясни на Цветанов, той нямаше да прави такива глупости да ги призовава да се борят срещу призраци, коментират още експерти, защото според тях правомощията на Европол са в съвсем друга насока, но явно Цветанов си е помислил, че може и Европол като българското МВР да се ползва за репресии срещу всички неудобни на властта.

източник: https://bulbg.blogspot.com/2019/02/blog-post_598.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Цецо “умното” пак се изложи. Призова Европол да ни помага срещу фалшивите новини и хибридната война

  • Простака си е простак, но се излагат тези, които немараят и нищо не правят, за да го елиминират. Само простаци търпят простаци. Разумните се освобождават от невменяемите простаци.

Вашият коментар